One Two
Latest Publications
  • Baum, C. M., Gross, C. (2017): Developing behavior-informed strategies for climate and sustainability policy.Journal of Bioeconomics Special Issue “Transition to Sustainable Economy” 19(1)53-95.
  • Borge, L., Bröring, S. (2017): Exploring effectiveness of technology transfer in interdisciplinary settings- The case of the bioeconomyCreativity and Innovation Management Journal.
  • Bröring, S., Wensing, J. (2017): Functional Ingredients: Market Research. (forthcoming), in: Kirk-Othmer encyclopedia of chemical technology.
  • Butkowski, O., Pakseresht, A., Lagerkvist, C., Bröring, S. (2017): Debunking the Myth of General Consumer Rejection of Green Genetic Engineering: Empirical Evidence from Germany.International Journal of Consumer Studies.
  • Berg, S., Kircher, M., Preschitschek, N., Bröring, S., Schurr, U. (2017): Die Bioökonomie als Kreislauf und Verbundsystem, in: Pietzsch, J Bioökonomie für Einsteiger141-160Springer Spektrum.
  • Bröring, S., Baum, C. M., Butkowski, O., Kircher, M. (2017): Kriterien für den Erfolg der Bioökonomie., in: In J. Pietszch (Ed.), Bioökonomie für Einsteiger161-177Springer Spektrum.
  • Tiso, T., Thies, S., Müller, M., Tsvetanova, L., Carraresi, L., Bröring, S., Jaeger, K.-E., Blank, L. M. (2017): Rhamnolipids: Production, Performance, and Application, in Consequences of Microbial Interactions with Hydrocarbons, Oils, and Lipids: Production of Fuels and Chemicals (Edited by Sang Yup Lee)1-37Springer International PublishingLink.
 
You are here: Home Teaching Finished Theses

Finished Theses

Master theses

Student

Topic

Cooperation

Julia Knaupp

Innovation Performance Measurement and Value Stream mapping in Value-added Nets

Fraunhofer Institut Stuttgart (Hr. Spalt); Agropol

Bastian Kohl Bewertung alternativer Kunststoffe als Basis für Mehrwegtransportbehälter im Obst- und
Gemüsesektor
 
Silvan Berg Identifying path dependency on the firm level using patents  
Carolin Kamrath Analysis of socioeconomic and  logistical factors affecting selection of improved packaging of tomatoes during transportation GIZ
Sukhada Khedkar Impact of Nutrition and Health Claims Regulation (EC) 1924/2006 on Innovation Activities in the European Food
Industry
BLL; Food & Drink
Europe
Waldemar Welsch Darstellung und Beurteilung der Wettbewerbsfähigkeit von Alternativen zu Nord- u. Südamerikanischem
Sojaschrot
Deutscher Verband
Tiernahrung
Rebecca Gundelach A comparison of industry convergence and cross-industry innovation – Concepts, drivers, outcomes  
Friederike Höner Developing Internationalization Strategies for Foreign Markets applied to the German Food Tech  
Artur Khabirov Impact of EU Food Standards on Innovation Activities in the European Food Sector  
Esther Moos Perception of health ingredients: a means-end chain approach   
Marina El-Saghir Kundenakzeptanz des deutschen Convenience-Marktes - Eine systematische Analyse am Beispiel von REWE to GO Stores in Tankstellen des Mineralölkonzerns BP  
Sonja Kleindiek Assessing consumer involvement to explore the perception of products containing Stevia   

 

 

Bachelor theses

Student

Topic

Cooperation

Bernadette Ophardt Einfluss von Nutrigenomik auf die Wertschöpfungskette Lebensmittel  
Juliane Fritz Customer Relationship Management im Bereich der Labordienstleistungen: eine  Bestandaufnahme und Analyse der Henkel Corporate Scientific Services Kooperationspartner:
Henkel Corporate
Scientific Services
Stefan Leuchten Die Auswirkung von Zertifizierungssystem aud die Innovationstätigkeit in der Agrar- und Ernährungsbranche  
Sonja Bielecki Impact of Nutrition and Health Claims Regulation (EC) 1924/2006 on Product Communication in the Food Industry  
Sandra Unruh Geschäftsmodelinnovationen in der Nutrigenomik  
Lukas Szybisty Arneipflanzen- Wertschöpfungskettenanalyse an der Schnittstelle von Landwirtschaft und Pharmaindustrie  
     
     
     
     
     
     

 

Document Actions