One Two
Veröffentlichungen
  • Stefanie Bröring, Sukhada Khedkar (forthcoming): Regulatory compliance and company strategies: The case of the Nutrition and Health Claims Regulation (EC) No. 1924/2006. Governing food law with Economics (working title).
  • Wensing, J., Bröring, S. (forthcoming) Functional Ingredients: Market Research. Kirk-Othmer encyclopedia of chemical technology.
  • Tiso, T., Thies, S., Müller, M., Tsvetanova, L., Carraresi, L., Bröring, S., Jaeger, K-E., Blank, L.M. (2017): Rhamnolipids: Production, Performance, and Application, in Consequences of Microbial Interactions with Hydrocarbons, Oils, and Lipids: Production of Fuels and Chemicals (Edited by Sang Yup Lee): pp. 1-37, Springer International Publishing, Link.

  • Khedkar, S., Ciliberti, S., Bröring, S., (2016): "The EU health claims regulation: implications for innovation in the EU food sector", British Food Journal, Vol. 118 Iss: 11, pp. 2647 – 2665, Link.

  • Ciliberti, S., Carraresi, L., Bröring S., (2016): “External knowledge sources as drivers for cross-industry innovation in the Italian food sector: does company size matter?”, International Food and Agribusiness Management Review, 19(3): 77-98, Link.

  • Bröring, S., Khedkar, S., Ciliberti, S. (2016): Reviewing the Nutrition and Health Claims Regulation (EC) No. 1924/2006: What do we know about its challenges and potential impact on innovation?, International Journal of Food Sciences and Nutrition: 1-9, Link.
  • Bornkessel, Sabine; Bröring, Stefanie and Omta, (SWF) Onno (2016)
    Cross-industry collaborations in the convergence area of functional foods,
    in: International Food and Agribusiness Management Review, Vol. 19 (2)
  • Ciliberti, S., Carraresi, L., Bröring, S. (2016): Drivers of innovation in Italy: food versus pharmaceutical industry, British Food Journal 118(6): 1292-1316Link.

 

 
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Besuch des DILs in Quakenbrück

Am 24. April 2015 besuchten wir, der Lehrstuhl Technologie- und Innovations- management im Agribusiness, das Deutsche Institut für Lebens- mitteltechnik (DIL) in Quakenbrück.

Institutsleiter Dr. Volker Heinz führte uns zu Beginn in die vier Arbeitsbereiche des DILs ein: Prozesstechnologie, Produktentwicklung, Lebensmittelphysik und Lebensmittelsicherheit. Im Anschluss bekamen wir die Gelegenheit unsere Forschungsfelder und die daran anknüpfenden Projekte und Dissertationen vorzustellen.

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Nach der Mittagspause wurde eine Besichtigung des Campus angeboten. Der im Jahre 2011 eröffnete Business- und Innovationsparks Quakenbrück entpuppte sich als ein faszinierender Raum mit diversen Möglichkeiten für Forschung und Entwicklung sowie vielversprechenden Zusammenarbeiten.

Wir bedanken uns bei dem DIL e.V. und seinen Mitarbeitern für diese spannenden Einblicke!

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