Veröffentlichungen
  • Stefanie Bröring, Sukhada Khedkar (forthcoming): Regulatory compliance and company strategies: The case of the Nutrition and Health Claims Regulation (EC) No. 1924/2006. Governing food law with Economics (working title).
  • Wensing, J., Bröring, S. (forthcoming) Functional Ingredients: Market Research. Kirk-Othmer encyclopedia of chemical technology.
  • Tiso, T., Thies, S., Müller, M., Tsvetanova, L., Carraresi, L., Bröring, S., Jaeger, K-E., Blank, L.M. (2017): Rhamnolipids: Production, Performance, and Application, in Consequences of Microbial Interactions with Hydrocarbons, Oils, and Lipids: Production of Fuels and Chemicals (Edited by Sang Yup Lee): pp. 1-37, Springer International Publishing, Link.

• Khedkar, S., Ciliberti, S., Bröring, S., (2016): "The EU health claims regulation: implications for innovation in the EU food sector", British Food Journal, Vol. 118 Iss: 11, pp. 2647 – 2665, Link.

• Ciliberti, S., Carraresi, L., Bröring S., (2016): “External knowledge sources as drivers for cross-industry innovation in the Italian food sector: does company size matter?”, International Food and Agribusiness Management Review, 19(3): 77-98, Link.

• Bröring, S., Khedkar, S., Ciliberti, S. (2016): Reviewing the Nutrition and Health Claims Regulation (EC) No. 1924/2006: What do we know about its challenges and potential impact on innovation?, International Journal of Food Sciences and Nutrition: 1-9, Link.
  • Bornkessel, Sabine; Bröring, Stefanie and Omta, (SWF) Onno (2016)
    Cross-industry collaborations in the convergence area of functional foods,
    in: International Food and Agribusiness Management Review, Vol. 19 (2)
  • Ciliberti, S., Carraresi, L., Bröring, S. (2016): Drivers of innovation in Italy: food versus pharmaceutical industry, British Food Journal 118(6): 1292-1316Link.

Sie sind hier: Startseite Forschung Einflussfaktoren für die Entwicklung neuer Wertschöpfungsketten in der Bioökonomie

Im Juni 2015, hatte die Professur für Technologie und Innovationsmanagement die große Freude, Herrn Prof. Martin Cloutier als Gastwissenschaftler empfangen zu dürfen.

Cloutier ist Professor  in der Abteilung für Management und Technologie an der School of Management and Technology der University of Quebec at Montreal (Canada). Seine Forschungsschwerpunkte beinhalten Systemdynamik, gemischte Forschungsdesigns, Wertschöpfungsketten-Analysen und Innovationen der Bioökonomie.Im Rahmen seines BioSC-Gastaufenthaltes leitete Prof. Cloutier zusammen mit Prof. Bröring, Dr. Preschitschek sowie MSc. Berg eine Concept Mapping Studie zur Fragestellung „Einflussfaktoren für die Entwicklung neuer Wertschöpfungsketten in der Bioökonomie“ .

FullSizeRender.jpg

Das Ziel dieser Studie ist es, die Sichtweise von Experten aus Industrie, Academia und weiteren Stakeholder-Gruppen abzubilden, die aktuell oder zukünftig in neu entstehenden bioökonomischen Wertschöpfungsketten involviert sind oder es in der Vergangenheit waren.

Wir danken Herrn Cloutier für die sehr interessante und vielversprechende Zusammenarbeit und freuen uns auf weitere Kooperationen.