One Two
Veröffentlichungen
  • Stefanie Bröring, Sukhada Khedar (forthcoming): Regulatory compliance and company strategies: The case of the Nutrition and Health Claims Regulation (EC) No. 1924/2006. Governing food law with Economics (working title).
  • Wensing, J., Bröring, S. (forthcoming) Functional Ingredients: Market Research. Kirk-Othmer encyclopedia of chemical technology.
  • Tiso, T., Thies, S., Müller, M., Tsvetanova, L., Carraresi, L., Bröring, S., Jaeger, K-E., Blank, L.M. (2017): Rhamnolipids: Production, Performance, and Application, in Consequences of Microbial Interactions with Hydrocarbons, Oils, and Lipids: Production of Fuels and Chemicals (Edited by Sang Yup Lee): pp. 1-37, Springer International Publishing, Link.

  • Khedkar, S., Ciliberti, S., Bröring, S., (2016): "The EU health claims regulation: implications for innovation in the EU food sector", British Food Journal, Vol. 118 Iss: 11, pp. 2647 – 2665, Link.

  • Ciliberti, S., Carraresi, L., Bröring S., (2016): “External knowledge sources as drivers for cross-industry innovation in the Italian food sector: does company size matter?”, International Food and Agribusiness Management Review, 19(3): 77-98, Link.

  • Bröring, S., Khedkar, S., Ciliberti, S. (2016): Reviewing the Nutrition and Health Claims Regulation (EC) No. 1924/2006: What do we know about its challenges and potential impact on innovation?, International Journal of Food Sciences and Nutrition: 1-9, Link.
  • Bornkessel, Sabine; Bröring, Stefanie and Omta, (SWF) Onno (2016)
    Cross-industry collaborations in the convergence area of functional foods,
    in: International Food and Agribusiness Management Review, Vol. 19 (2)
  • Ciliberti, S., Carraresi, L., Bröring, S. (2016): Drivers of innovation in Italy: food versus pharmaceutical industry, British Food Journal 118(6): 1292-1316Link.

 

 
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Olivier K. Butkowski

 Olivier B.JPG M.Sc. - Economics
 

Wissenschaftlicher Mitarbeiter

Institut für Lebensmittel- und Ressourcenökonomik
Lehrstuhl für Technologie- und Innovationsmanagement im Agribusiness

(Leitung Prof. Dr. Stefanie Bröring)
Meckenheimer Allee 174
53115 Bonn

Tel. +49 (0) 228 73 7751
Email:  o.butkowski@ilr.uni-bonn.de

 


Forschungsinteressen

  • Verbraucherverhalten und -psychologie, insb. Risikowahrnehmung
  • Innovationsmanagement, insb. Technologieakzeptanz
  • Bio-ökonomie und Bio-energie
  • Angewandte Ökonometrie und quantitative Methoden

 

Werdegang

Seit 2014

Wissenschaftlicher Mitarbeiter und Doktorand am Institut für Lebensmittel- und Ressourcenökonomik der Universität Bonn, Professur für Technologie- und Innovationsmanagement im Agribusiness (Prof. Dr. Stefanie Bröring)

2011-2013

Studium in Economics (M. Sc.) an der Universität von Amsterdam, Niederlande

2012

Auslandssemester an der Frank G. Zarb Business School der Hofstra University, NY, USA

2006-2010

Studium der Volkswirtschaftslehre (B. Sc.) an der Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn

 

Publikationen

Präsentationen

Butkowski, O.K., Pakseresht, A., Lagerkvist, C.J., Bröring, S., (2015)

Consumers' Risk Perception of Genetically Modified Food vs. Non-food Products: Empirical Evidence from Germany. Paper präsentiert beim Network Meeting des Strategischen Netzwerks für Bio-ökonomie (BECY), 29. Sept. - 1. Okt. 2015, Universität Hohenheim, Stuttgart.

Buchbeiträge

Bröring, S., Baum, C., Butkowski, O.K., Kircher, M., (nicht veröffentlicht): Kriterien für den Erfolg der Bioökonomie, in: Pietzsch, J. (Ed.) Bioökonomie für Einsteiger. Springer-Fachbuch, in Arbeit.

Poster

Butkowski, O.K., Pakseresht, A., Lagerkvist, C.J., Bröring, S., (2016)

Does consumers´ risk perception of genetically modified crops depend on product end-use? Poster präsentiert bei der 24. European Biomass Conference and Exhibition (EUBCE), 6.-9. Juni 2016, Amsterdam, Niederlande.

 

 

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