One Two
Veröffentlichungen
  • Baum, C. M., Gross, C. (2017): Developing behavior-informed strategies for climate and sustainability policy.Journal of Bioeconomics Special Issue “Transition to Sustainable Economy” 19(1)53-95.
  • Borge, L., Bröring, S. (2017): Exploring effectiveness of technology transfer in interdisciplinary settings- The case of the bioeconomyCreativity and Innovation Management Journal.
  • Bröring, S., Wensing, J. (2017): Functional Ingredients: Market Research. (forthcoming), in: Kirk-Othmer encyclopedia of chemical technology.
  • Butkowski, O., Pakseresht, A., Lagerkvist, C., Bröring, S. (2017): Debunking the Myth of General Consumer Rejection of Green Genetic Engineering: Empirical Evidence from Germany.International Journal of Consumer Studies.
  • Berg, S., Kircher, M., Preschitschek, N., Bröring, S., Schurr, U. (2017): Die Bioökonomie als Kreislauf und Verbundsystem, in: Pietzsch, J Bioökonomie für Einsteiger141-160Springer Spektrum.
  • Bröring, S., Baum, C. M., Butkowski, O., Kircher, M. (2017): Kriterien für den Erfolg der Bioökonomie., in: In J. Pietszch (Ed.), Bioökonomie für Einsteiger161-177Springer Spektrum.
  • Tiso, T., Thies, S., Müller, M., Tsvetanova, L., Carraresi, L., Bröring, S., Jaeger, K.-E., Blank, L. M. (2017): Rhamnolipids: Production, Performance, and Application, in Consequences of Microbial Interactions with Hydrocarbons, Oils, and Lipids: Production of Fuels and Chemicals (Edited by Sang Yup Lee)1-37Springer International PublishingLink.

 

 
Sie sind hier: Startseite Team Wissenschaftliche Mitarbeiter Joana Wensing

Joana Wensing

Joana Wensing.jpg 

M.Sc. Wirtschaftspsychologie

Wissenschaftliche Mitarbeiterin
Institut für Lebensmittel- und Ressourcenökonomik
Lehrstuhl für Technologie- und Innovationsmanagement im Agribusiness

(Leitung Prof. Dr. Stefanie Bröring)
Meckenheimer Allee 174
53115 Bonn


Tel:  +49-(0)228-73-3506
E-mail:  j.wensing@ilr.uni-bonn.de


Forschungsinteressen

  • Nachhaltige Innovationen entlang der Food Chain
  • Wertschöpfungsketten-Analyse in der Bioökonomie
  • Psychologische Faktoren nachhaltiger Verhaltensweisen

 

Werdegang

Seit 2015 Wissenschaftliche Mitarbeiterin am Institut für Lebensmittel- und Ressourcenökonomik der Universität Bonn, Professur für Technologie- und Innovationsmanagement im Agribusiness (Prof. Dr. Stefanie Bröring)
2013 - 2015 Master-Studium im Fach Wirtschaftspsychologie, Universität Bremen
2015 Forschungspraktikum am College of Charleston, South Carolina, USA
2009 -  2013 Bachelor-Studium im Fach Wirtschaftspsychologie, Hochschule Fresenius, Köln

 

Preise & Stipendien

 

Erhalt des Deutschlandstipendiums (2014-2015)

 

 

Publikationen

 

Artikel (peer-review)


Wensing, J., Findeisen, A. & Dries, C. (2015) Gemeinnütziges Engagement im Lebenslauf: Gibt es einen Zusammenhang zur Führungskompetenz? Wirtschaftspsychologie, 3, 60-66.

 

Wensing, J., Bröring, S. (nicht veröffentlicht) Functional Ingredients: Market Research. Kirk-Othmer encyclopedia of chemical technology.

Praxisbeiträge

Wensing, J., Findeisen, A. & Dries, C. (2014) Gemeinnütziges Engagement im Lebenslauf: Gibt es einen Zusammenhang zur Führungskompetenz? 18. Fachtagung der Gesellschaft für angewandte Wirtschaftspsychologie (GWPs), Köln, Deutschland, 07.- 08.02.2014.

 

Konferenzbeiträge

 

Wensing, J., Carraresi, L., Bröring, S. (2017) "Utilisation of agricultural by-products: What drives farmers´ interest to adopt innovative practices?", XV EAAE Congress "Towards sustainable agri-food systems: balancing between markets and society", Parma (Italy), August 29th - September 1st 2017.

 

Wensing, J., Carraresi, L., Bröring, S. (2017) "Cascading Usage of Agricultural By-products: Target Industries, Drivers and Barriers in the Case of Tomato Plant Residuals", XV EAAE Congress "Towards sustainable agri-food systems: balancing between markets and society", Parma (Italy), August 29th - September 1st 2017.

 

Wensing, J., Carraresi, L., Bröring, S. (2017) Technological Knowledge Diffusion among Industries in the Bio-Economy. Paper presented at the 28. ISPIM Innovation Conference, Vienna, Austria, 18-21 June 2017.

 

Wensing, J., Carraresi, L., Bröring, S. (2016) Anticipating the Emergence of new Value Chains when Re-Using Tomato Plant Waste for Rutin Extraction. Poster presented at the 56th annual conference of the GEWISOLA (German Association of Agricultural Economists): "Agricultural and Food Economy: Regionally Connected and Globally Successful", Bonn, Germany, 28-30.09.2016.

 

 

 

 

 

 

Artikelaktionen