One Two
Veröffentlichungen
  • Baum, C. M., Gross, C. (2017): Developing behavior-informed strategies for climate and sustainability policy.Journal of Bioeconomics Special Issue “Transition to Sustainable Economy” 19(1)53-95.
  • Borge, L., Bröring, S. (2017): Exploring effectiveness of technology transfer in interdisciplinary settings- The case of the bioeconomyCreativity and Innovation Management Journal.
  • Bröring, S., Wensing, J. (2017): Functional Ingredients: Market Research. (forthcoming), in: Kirk-Othmer encyclopedia of chemical technology.
  • Butkowski, O., Pakseresht, A., Lagerkvist, C., Bröring, S. (2017): Debunking the Myth of General Consumer Rejection of Green Genetic Engineering: Empirical Evidence from Germany.International Journal of Consumer Studies.
  • Berg, S., Kircher, M., Preschitschek, N., Bröring, S., Schurr, U. (2017): Die Bioökonomie als Kreislauf und Verbundsystem, in: Pietzsch, J Bioökonomie für Einsteiger141-160Springer Spektrum.
  • Bröring, S., Baum, C. M., Butkowski, O., Kircher, M. (2017): Kriterien für den Erfolg der Bioökonomie., in: In J. Pietszch (Ed.), Bioökonomie für Einsteiger161-177Springer Spektrum.
  • Tiso, T., Thies, S., Müller, M., Tsvetanova, L., Carraresi, L., Bröring, S., Jaeger, K.-E., Blank, L. M. (2017): Rhamnolipids: Production, Performance, and Application, in Consequences of Microbial Interactions with Hydrocarbons, Oils, and Lipids: Production of Fuels and Chemicals (Edited by Sang Yup Lee)1-37Springer International PublishingLink.

 

 
Sie sind hier: Startseite Team Wissenschaftliche Mitarbeiter Silvan Berg

Silvan Berg

 Silvan.jpg M.Sc. - Agricultural and Food Economics
 

Wissenschaftlicher Mitarbeiter

Institut für Lebensmittel- und Ressourcenökonomik
Lehrstuhl für Technologie- und Innovationsmanagement im Agribusiness

(Leitung Prof. Dr. Stefanie Bröring)
Meckenheimer Allee 174
53115 Bonn

Tel. +49 (0) 228 73 7197
Email:  s.berg@ilr.uni-bonn.de

 


Forschungsinteressen

  • Entstehende Wertschöpfungsketten in der Bioökonomie
  • Pfadabhängigkeit in der Technologie Entwicklung
  • Industrie- und Technologiekonvergenz
  • Strategische Patentanalyse

 

Werdegang

Seit 2014

Wissenschaftlicher Mitarbeiter am Institut für Lebensmittel- und Ressourcenökonomik der Universität Bonn, Professur für Technologie- und Innovationsmanagement im Agribusiness (Prof. Dr. Stefanie Bröring)

2012-2014

Master Studium im Fach Agricultural and Food Economics an der Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn

2008-2012

Bachelor Studium im Fach International Business an der University of Brighton, England

 

Preis & Stipendium

  • Stipendium: DAAD Kongress- und Vortragsreisenprogramm (2016)
  • Stipendium: R&D Management Conference (2015)
  • Preis: Merit-based Award der University of Brighton (2010)

 

Publikationen

Konferenzbeiträge

Carraresi, L., Berg, S., Bröring S., (2016) "Emerging value chains within the bio-ecomomy: structural changes in the case of phosphate." 149th EAAE Seminar "Structural change in agri-food chains: new relations between farm sector, food industry and retail sector", Rennes, France, October 27-28, 2016.

Berg, S., Preschitschek, N., Cloutier, L. M.; Bröring, S. (2016) The emergence of novel value chains in the bioeconomy: Insights into drivers and their perceived level of importance, selected paper will be presented at the 26th IFAMA conference 2016, Aarhus.
 

Berg, S., Preschitschek, N., Bröring, S. (2015) Path-dependency in technology development? Evidence from patents in converging settings, selected paper presented at the The R&D Management Conference 2015, Pisa, Italy.

Buckapitel

Berg, S. Kircher, M., Preschitschek, N., Bröring, S., Schurr U. (2017) Die Bioökonomie als Kreislauf und Verbundsystem. In: Pietzsch, J., Bioökonomie für Einsteiger (pp. 141-160), Berlin: Springer Spektrum. 

Fachbeiträge

Bröring, S and Berg, S. (2016) Strategisches Technologiemanagement: Nötige Instrumente im Kontext von Industriekonvergenz. CHEManger. 18, p. 16.

Artikelaktionen